Alles wat zichtbaar is is een uiting van visuele identiteit.

Het is niet alleen het logo, maar ook de overige uitingen van het merk. Een merk moet niet alleen zeggen wie je bent, het moet ook uitstralen waar je voor staat. Vanuit de merkidentiteit ontwikkelen wij een visuele identiteit die daarop aansluit en communiceert met de juiste doelgroep.

Ieder bedrijf heeft een eigen identiteit, gebruik die dan ook! Maak het visueel en toon je identiteit naar buiten. In deze tijd is het heel belangrijk om je eigen visuele identiteit te ontwikkelen, hiermee toon jij je unieke waarde aan je doelgroep. Belangrijk is om niet direct in middelen te denken, maar juist in doelen. Wat wil je bereiken en hoe ga je dat bereiken? Als je mensen persoonlijk wilt benaderen hoef je niet direct aan een website te denken, wellicht is het beter een nieuwsbrief te versturen. Het doel heiligt de middelen, dat is voor ontwerp niet anders. Het is belangrijk dat in al deze uitingen de merkidentiteit zichtbaar is.

Een goed voorbeeld van het identificeren van een “merk” zie je in voetbalstadions. Duizenden uitzinnige supporters dragen de kleuren van hun favoriete club. De supporters willen de spelers ondersteunen omdat ze zich verbonden voelen met de club. Visuele identiteit is emotie.

Een onderdeel van het naar buiten brengen van je identiteit is je huisstijl. Denk hierbij aan visitekaartjes of briefpapier. Hierbij gaat het niet direct om het mooie plaatje maar staat het doel centraal. Wij stellen een “huisstijlhandboek” op waarin regels voor je (visuele) communicatie staan vastgelegd. Zo creëer je eenheid en versterk je je merk.
De laatste jaren is online communicatie steeds belangrijker geworden ten opzichte van offline communicatie. Hierin zit technisch een groot verschil. Belangrijk is dat in on- of offline uitingen dezelfde boodschap naar voren komt.

Samen scoren voor merk en mens. Deze zin bevat eigenlijk alles waar het om draait. Het merk wordt belicht maar ook het mens hierachter. Deze twee samen vormen de juiste basis voor het ontwikkelen van een visuele identiteit.