Wanneer je een nieuw product in de markt wilt gaan zetten is de verpakking een belangrijk onderdeel van het gezicht van dit product. Het is algemeen bekend dat 70% van de klanten pas in de winkel de keuze maakt over welk product ze precies willen kopen. Natuurlijk hebben ze wel een idee wat ze willen halen, maar het precieze product wordt pas in de winkel gekozen. Bij de keuze voor een specifiek product speelt dan een aantal factoren mee. Zo wordt de prijs, het merk, maar ook zeker de verpakking als belangrijk onderdeel in deze keuze gezien. Het is om die reden dan ook belangrijk om een goede verpakking te laten ontwerpen voor jouw product.

Een verpakking is meer dan een beschermlaag

De eerste taak van een verpakking is het beschermen van je product tijdens het transport. De volgende taak van de verpakking is een gezicht geven aan je product. Je wilt een boodschap overdragen met jouw verpakking. Het product moet aansprekend zijn en er zijn bepaalde technieken die jouw verpakking aansprekender maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vrouw op de verpakking van een haarkleurproduct. Het doel van de haarkleuring is om het uiterlijk te veranderen en degene die het wil gebruiken wil natuurlijk mooier gevonden worden. Op die manier spreekt de verpakking de mogelijke klant aan, en het doel om vaker verkocht te worden wordt dan ook bereikt.

Kosten en baten

Natuurlijk kost het laten ontwerpen van een verpakking geld, het is een investering. Gelukkig is er overtuigend bewijs dat deze kosten in het niet vallen ten opzichte van de winst die er mee behaald wordt. Een goede verpakking zal er voor zorgen dat je product meer en sneller zal verkopen. Natuurlijk kan je deze resultaten alleen behalen met een goede verpakking, een verpakking die mogelijke klanten aantrekt. Het is dan ook verstandig om een professional aan te trekken die de verpakking zal gaan ontwerpen.

Wat kan Vazquez voor jou betekenen?

Je zult een bedrijf of persoon in dienst moeten nemen om het ontwerp voor je verpakkingsmaterialen te maken. Er zijn natuurlijk veel aanbieders in dit segment, maar hoe krijg je kwaliteit voor je geld? Je wilt niet teveel betalen, maar wel een goed resultaat behalen. Gelukkig blijkt in de praktijk dat met Vazquez de investering snel wordt terugverdiend.

De werkwijze van Vazquez

Wanneer je contact opneemt met Vazquez, dan zullen wij gezamenlijk met jou gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Hierbij zijn jouw ideeën en wensen leidend, wij zullen actief met je meedenken om een prachtige verpakking te gaan ontwerpen. Om tot een goede verpakking te komen, zullen wij een analyse van de doelgroep doen. Vervolgens komen we aan de hand van het product, jouw wensen en de doelgroep tot een ontwerp dat jouw product boven dat van de concurrenten zal zetten. Het doel van een goede verpakking is dat klanten gaan kiezen voor jouw product. Laat daarom jouw verpakking ontwerpen door Vazquez.