Een naam maak je niet, een naam creëer je

Naamsbekendheid, een term die men vaak hoort in de wereld van promotie, reclame en ontwerp. Maar wat betekent dit eigenlijk en wat houdt het in? Herkenbaarheid is zo goed als zeker het belangrijkste. Jouw merk moet gevonden , herkend en herinnerd worden. Dan is de eerst volgende vraag; hoe pak ik dit aan? Het creëren van een merk is een vak apart, een vak waar steeds meer vraag naar is. Misschien wel in het bijzonder in onze regio. Twente kent een ongekende commerciële en culturele groei. Een groei die zich uit in steden als Enschede, waar de culturele en commerciële verrijking ons dagelijkse leven steeds meer beïnvloed.  Dit leidt tot een steeds grotere vraag in de ontwikkeling van reclame en ontwerp.

Wetenschap, kunst of allebei

Onze vroege voorouders moesten aan de vorm en kleur herkennen welke besjes giftig waren en welke eetbaar. Ook dit is een vorm van naamsbekendheid, maar wel één die gebonden is aan feitelijke gegevens. Tegenwoordig is naamsbekendheid meer dan dat. Ja, er zijn duidelijk richtlijnen die bepalen wat het beste werkt in het maken van naamsbekendheid. Echter een goed reclamebureau weet dat het meer is dan slechts het manipuleren van feitelijke gegevens. Een naam maak je niet, een naam creëer je. Waarom zou een reclamebureau zich dan binden aan slechts het feitelijke. Een naam is een creatie, een reclamebureau die dit begrijpt is niet slechts een reclamebureau maar een design studio!

Sterk in Twente

Of je nu in Enschede woont of niet, juist in de regio Twente zijn er sterke mogelijkheden tot naamcreatie. Een design studio die het abstracte met het concrete weet te verbinden is het antwoord op welke vraag dan ook in het creëren van je naam en je merk.