Wat doet een mediabureau eigenlijk precies? Een mediabureau is een organisatie die voor bedrijven de mediastrategie bepaalt. Vroeger maakten bedrijven gebruik van reclamebureaus om de reclamestrategie te bepalen, om via de reclames op tv, de radio, of in de krant de doelgroep aan te spreken. Dit is over de jaren heen veranderd. Mediabureaus zijn een relatief nieuw verschijnsel, de eerste werden opgericht in de jaren tachtig. Een mediastrategie is meer dan alleen de reclame op de traditionele media, internet is steeds belangrijker geworden. Hoe je jezelf als bedrijf presenteert op het internet is minstens zo belangrijk geworden als alle andere reclame-uitingen bij elkaar. Met tv- en radioreclames bouw je naamsbekendheid op, maar meestal is dit met het resultaat dat mensen je gaan googelen. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat jouw bedrijf goed gevonden wordt bij een dergelijke zoekactie.

Het internet is het heden en de toekomst

De traditionele media verliezen steeds meer terrein aan het internet en aanverwante diensten. Steeds meer mensen lezen geen kranten meer, luisteren amper naar de radio, en tv kijken wordt ook steeds minder gedaan via de traditionele weg. De smart-tv en het terugkijken via internet worden zeker bij de tv steeds populairder. Daar komt bij dat een negatieve reactie op het internet niet verdwijnt, en vaak snel gevonden is. Om die reden zal een mediabureau met jou ook gaan kijken wat de strategie is om jouw bedrijf zo goed mogelijk op het internet te presenteren. Dit betekent niet alleen een vlotte en eigentijdse website, maar ook hoe presenteer je jezelf op de social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.

Een mediabureau vinden dat bij jou past

Voor jouw mediastrategie is het verstandig om een mediabureau in de arm te nemen. Met de hulp van zo’n bedrijf is het namelijk goed mogelijk om de juiste strategie te bepalen die bij jouw onderneming past. Alleen: wanneer je gaat zoeken naar zo’n bureau dan zal je veel bedrijven vinden, en wie past nou bij jou? Het is een goed idee om eens contact op te nemen met Vazquez, wij gaan namelijk graag met jou in gesprek over de mogelijkheden. In dit gesprek gaat het vooral over mogelijkheden en willen wij jou inspireren. Je zal dan ook merken dat met Vazquez het opzetten van je mediastrategie bijna vanzelf gaat.

Dus wanneer jij op zoek bent naar een simpelweg goed mediabureau, neem dan contact op met Vazquez.