Een huisstijl is echt ontzettend belangrijk voor iedere onderneming. De juiste huisstijl laat namelijk zien waar jouw bedrijf voor staat en wie je eigenlijk bent. Er komt dus behoorlijk wat bij kijken wanneer je een echt goede huisstijl wilt laten ontwerpen. Het is dan ook verstandig om dit door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren. Je krijgt dan namelijk meer dan alleen leuk briefpapier; de huisstijl integreert jouw logo met de waardes waar jouw bedrijf voor staat. Daar komt nog eens bij dat de huisstijl op een geven moment echt een beeldmerk wordt van jouw bedrijf. Een duidelijk voorbeeld is dat een superheldenkostuum ook duidelijk maakt om welke superheld het gaat, zonder dat je het logo van de superheld ziet. Dit gebeurt ook regelmatig bij bedrijven, dat de stijl van werken zo eenduidig is, dat de huisstijl een merk op zich is.

Waar moet een goede huisstijl aan voldoen?

Een huisstijl is een samenwerking tussen verschillende zaken. Zo is het logo een belangrijk onderdeel van de huisstijl van een bedrijf. De huisstijl komt naar voren in alle uitingen van het bedrijf naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, briefpapier, maar ook de website en e-mails die vanuit het bedrijf verzonden worden. De huisstijl is datgene wat al deze uitingen aan elkaar verbindt. Zo zal er een keuze gemaakt worden voor hoe het logo in al deze uitingen verwerkt is, welke kleuren dominant zijn en voor welk lettertype er gekozen is. Een bureau dat je aan het werk zet om jouw huisstijl te ontwerpen moet hier allemaal over nadenken. Kies daarom voor een ontwerpbureau dat hier kennis over heeft en dus weet wat hij of zij aan het doen is.

Welke ontwerpstudio past bij jou?

Wanneer je op zoek gaat naar een ontwerpstudio die voor jouw bedrijf een huisstijl kan ontwikkelen, dan wil je kwaliteit voor een eerlijke en scherpe prijs. Om die reden is het dan ook verstandig om verschillende ontwerpstudio’s met elkaar te vergelijken. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij een ontwerpstudio. Zo heeft iedere ontwerpstudio zijn eigen stijl van werken, en bij de portfolio kan je zien of de eigenstijl van een ontwerpstudio bij jou past. Naast dat de eigen stijl van een ontwerpstudio belangrijk is, is het ook van belang hoe ze te werk gaan. Hoe veel onderzoek doet een ontwerpbureau, wordt er alleen gekeken naar jouw bedrijf, jouw product of ook naar de doelgroep die jouw bedrijf wil aanspreken? Vervolgens zal je moeten kijken naar de prijs. Wanneer je dit geheel bij elkaar optelt kom je al snel terecht bij Vazquez. Wij ontwerpen namelijk simpelweg een goede huisstijl die echt bij jouw bedrijf past. Bij het ontwerpen van jouw huisstijl wordt rekening gehouden met jouw bedrijf, maar ook met jouw doelgroep. Daar komt nog eens bij dat Vazquez ontzettend scherpe prijzen rekent, voor verschrikkelijk veel kwaliteit.

Kies er dus voor om Vazquez jouw huisstijl te laten ontwerpen, je zal dan niet teleurgesteld worden!