Hoe meet je het succes van je website? Het bezoekersaantal alleen zegt niet alles, want misschien krijg je wel veel bezoekers, maar gaan die snel weer weg. Soms laten bezoekers reacties achter over je site, maar niet elke site biedt die mogelijkheid, en die kritiek is soms weinig concreet en niet erg bruikbaar.
Web analytics kunnen uitkomst bieden. Daarmee kan je zien welke onderdelen van de site goed functioneren en waar mensen afhaken, hoe lang bezoekers blijven en welke pagina’s veel bezocht worden. Je kunt zien van waaruit je site bezocht wordt (bijv. direct vanaf Google of vanaf links van andere websites) en je kunt zien welk percentage bezoekers direct weer weggaat na op je thuispagina te zijn gekomen (het bouncepercentage). Zo zie je wat er goed functioneert op je site en waar verbeteringen mogelijk zijn.
Vazquez kan je een helder inzicht geven in al deze zaken en meer. Als dan duidelijk is op welke punten nog winst te behalen valt, kunnen wij de website op die punten aanpassen en verbeteren. Een voorbeeld is dat als het bouncepercentage te hoog is, dat we extra landingspagina’s kunnen maken voor de verschillende zoektermen, zodat er direct tekst op het scherm van de bezoeker verschijnt die te maken heeft met waar de bezoeker op zocht. Deze zal dan minder snel afhaken. Dit is slechts een voorbeeld van de vele mogelijke verbeteringen die wij voor je uit kunnen voeren.
Vervolgens kan het effect van die verbeteringen weer gemeten worden. Op die manier zal je website steeds effectiever worden in het bereiken en vasthouden van bezoekers, het samenspel tussen de verschillende onderdelen van je site zal steeds harmonieuzer worden.
Op den duur bevat je bedrijfswebsite geen zwakke plekken meer en kan je de top bereiken, door het toepassen van web analytics van Vazquez.