Relatiegeschenken zijn kleine geschenken die een bedrijf aan mogelijke klanten geeft. Denk hierbij aan zaken zoals bedrukte pennen, aanstekers of usb-sticks. Het is wel belangrijk dat de huisstijl en bedrukking van deze relatiegeschenken de potentiële klant daadwerkelijk aan jouw bedrijf laat denken. Het doel is natuurlijk dat jouw relatiegeschenk door de potentiële klant gebruikt wordt, en dat hij of zij op die manier regelmatig aan jouw bedrijf denkt. Dit zal er voor zorgen dat er een positief beeld van jouw bedrijf ontstaat bij de potentiële klant.

Grote en kleine relatiegeschenken
Grofweg zijn relatiegeschenken op te delen in twee categorieën, namelijk de handige kleine relatiegeschenkjes, zoals pennen, sleutelhangers en usb-sticks en de grotere of luxere relatiegeschenken. Bij deze laatste categorie kan je denken aan zaken als bijvoorbeeld een powerbank voor de smartphone of een bluetooth speaker en dergelijke. Afhankelijk van jouw bedrijf kan het verstandiger zijn om in duurdere relatiegeschenken te investeren. Een snackbar of café zal eerder met aanstekers werken, terwijl een multinational eerder duurdere relatiegeschenken aanbiedt.

Wat kan Vazquez voor jou betekenen?
Wanneer jij een communicatiestrategie gaat bepalen voor jouw bedrijf, dan is het verstandig om dit gezamenlijk met een professional te doen. Een professional denkt verder dan alleen jouw reclame-uitingen. Voor veel bedrijven kan het hebben en verspreiden van relatiegeschenken erg handig zijn. Zeker wanneer jouw relatiegeschenk ‘uniek’ te noemen is, iets waarmee je echt opvalt. Potentiële klanten die jouw relatiegeschenk veel gebruiken, zullen dan ook een positiever beeld van jouw bedrijf krijgen.
Vazquez kan jou hierin ondersteunen. Wij kunnen gezamenlijk met jou ook op dit gebied een strategie bepalen.