Voor elk bedrijf is de identiteit de kern. U wilt herkenbaar zijn bij uw doelgroep en gelijktijdig onderscheidend zijn van uw concurrentie. Uw corporate identity, ook wel huisstijl genoemd, is een verzameling van elementen die samen uw bedrijf definiëren in de ogen van uw klanten en partners. Uw corporate identity vertelt een verhaal. Het vertelt wie u bent als bedrijf, wat u doet en hoe en wat uw klanten van u kunnen verwachten. Kortom, uw corporate identity is de basis van uw bedrijf en, mits goed uitgevoerd, veel meer dan alleen reclame.

Design, communicatie en hoe u zich verhoudt naar uw klanten zijn de drie pilaren van een corporate identity. Elk van deze pilaren kent vele verschillende factoren die zorgvuldig geselecteerd en uitgevoerd dienen te worden om tot een waar succes te komen.

Het uitvoeren van uw huisstijl dient dan ook altijd maatwerk te zijn. Daarnaast is het belang dat er een goede afweging wordt gemaakt tussen het creatieve en de technische elementen van uw corporate identity.

Geef de juiste invulling aan uw corporate identity

Het zal duidelijk zijn, uw huisstijl is meer dan alleen een logo en kleurstelling. Elementen zoals uw gedrag naar uw klanten toe bepalen sterk uw identiteit. Als voorbeeld kunnen we de tegenstellingen van een luxe en een budget winkel nemen. Een luxe winkel zal veel aandacht aan service verlenen of zich juist heel exclusief opstellen. De boodschap is in deze simpel, “onze diensten/ goederen zijn zeer waardevol”. De budget winkel zal naar alle waarschijnlijkheid weinig service verlenen en haar diensten of producten zeer laagdrempelig aanbieden.

U kunt vast wel een voorbeeld bedenken van beide uitersten. Ook al lijken bovenstaande voorbeelden gebruikelijk te zijn zien we steeds vaker bedrijven die hierin een middenweg proberen te vinden. Wilt u exclusief zijn of juist heel open? Het creëren van uw corporate identity is niet, of beter gezegd mag niet, een uitvloeisel zijn van uw bedrijfsmodel, maar moeten juist in direct samenspel tot stand komen.

Uw corporate identity is hoe uw bedrijf zich uit. In andere woorden; uw huisstijl bepaalt welke doelgroep of groepen u wilt betrekken. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om het kosten baten plaatje. Door heel exclusief te zijn verkoopt u misschien minder, maar de omzet per product ligt verhoudingsgewijs hoger. Winst behalen is het doel van elk bedrijf, elk heeft echter zijn eigen manier om dit te bereiken. Een goede uitvoering van uw corporate identity is niet een hulpmiddel om dit te bereiken, maar noodzakelijk.

Samen met Vazquez een op maat gemaakte sterke corporate identity ontwikkelen

Het belang van uw huisstijl is duidelijk. De ontwikkeling van uw corporate identity moet dus op vakkundige, professionele wijze gebeuren. Niet alleen kunt u uw doelen voorbij schieten als uw huisstijl niet naar behoren wordt ontwikkeld, het kan zelfs een zeer nadelig effect hebben. Om er dan voor te zorgen dat uw huisstijl niet slechts naar behoren maar onderscheidend wordt ontwikkeld, heeft u een partner nodig die alle kwaliteiten in huis heeft om dit voor u te verwezenlijken. Deze partner heeft een naam, Vazquez.

De ontwikkeling van uw corporate identity gebeurt bij Vazquez in samenspel met u. Ontdekken wat u wilt bereiken en wat uw wensen zijn staat voorop. Zodra dit duidelijk is begint de ontwikkeling van uw huisstijl. Een methodisch stappenplan die samengevat uit drie elementen bestaat; strategie, concept en creatie. De strategie fase is het duidelijk krijgen van wat u wilt bereiken. Uw doelen worden helder gemaakt. Natuurlijk wordt er onderzocht wie precies uw doelgroep is en hoe deze het beste benaderd kan worden. Uw corporate identity bestaat uit veel verschillende elementen die in samenspel tot de meest effectieve benadering van uw doelgroep moeten komen.

Door gebruik te maken van onderzoek, analyses en gedegen kennis van de verschillende marketing elementen wordt er een concept gecreëerd.Vazquez zal samen met u dit concept bespreken zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Het spreekt voor zich dat uw feedback welkom is. De creatie is de laatste stap in de ontwikkeling van uw huisstijl. Alle elementen van uw huisstijl kunnen door Vazquez zelf uitgevoerd worden, u heeft maar één aanspreekpunt.

Vestig uw naam en wees herkenbaar en onderscheidend op de markt. Maak gebruik  van de dienstverlening van Vazquez en laat uw bedrijf groeien dankzij een sterke corporate identity.