De eerste stap naar succes is het vestigen van uw identiteit als bedrijf. Uw naam, huisstijl en merk horen direct herkenbaar te zijn bij uw doelgroep. Het is nu belangrijker dan ooit om herkenbaar en onderscheidend te zijn, de eerste stap om dit te bereiken is door middel van branding.

Wat houdt branding in? Branding is meer dan alleen het creëren van  een huisstijl en bijbehorend logo. Het is een, mits goed uitgevoerd, overtuigende manier om uw corporate identity op de markt te brengen. Een logo draagt niet de volkomen boodschap uit en is niet voldoende om uw identiteit direct herkenbaar en onderscheidend te maken. Doormiddel van branding ontwikkelt u niet alleen een pakkende huisstijl maar is uw onderneming ook doordrongen bij uw doelgroep. Door middel van een succesvolle brandingcampagne zullen uw klanten u benaderen vanuit een gedachte van vanzelfsprekendheid.

Hoe gaat branding in zijn werk?

Er bestaat niet zoiets als een standaard brandingcampagne. Uw branding moet specifiek op maat gemaakt worden naar uw wensen en mogelijkheden. Van belang is dat deze campagne wordt uitgevoerd door een marketingstudio die naast gedegen kennis van marketing ook u als bedrijf begrijpt.

Vazquez, de naam zegt het al, benadert markering en branding als een creatie. Branding betekent het creëren van een naam, uw naam. Om deze campagne effectief tot zijn recht te laten komen wordt er gebruik gemaakt van een methodisch stappenplan. Samengevat bestaat dit uit drie stappen: strategie, concept en creatie. Eerst de strategie, er wordt onderzocht wie u bent en welke doelgroep u wilt benaderen. Branding is een samenspel van verschillende marketingelementen. Bijvoorbeeld het gebruik van verschillende media kan een belangrijke rol spelen in het efficiënt benaderen van uw doelgroep. Vazquez is als bedrijf opgegroeid met moderne media en weet deze als geen ander te utiliseren. U kunt denken aan de creatie van uw website, of websites of linkbuilding, een manier om een sterke positie te krijgen en te behouden in Google. Slechts enkele voorbeelden van online marketing die voor u verzorgd kunnen worden.

Branding heeft pas echt zin als deze op maat wordt uitgevoerd naar uw wensen. Bij Vazquez beschikt u over alle middelen om uw brandingdoelen te bereiken, online en offline. U kunt denken aan banners, flyers of bijvoorbeeld verpakkingen, de mogelijkheden zijn te groot om hier allemaal op te noemen.

Zijn alle relevante zaken onderzocht en is de strategie uitgestippeld dan volgt het concept. Een uitwerking van de beeldvorming in invulling van uw brandingcampagne. Nu duidelijk is wat de beste manier is om uw doelgroep te bereiken wordt de campagne vormgegeven, zaken als de huisstijl en logo als ook de marketingmiddelen die worden toegepast worden aan u gepresenteerd. Uw goedkeuring en inbreng is belangrijk, zodra het concept samen met u tot een definitieve vorm is gekomen volgt natuurlijk de uitvoering of beter gezegd de creatie.

Branding voor nieuwe en bestaande bedrijven

Branding is niet alleen geschikt voor opstartende bedrijven. Ook al langer bestaande bedrijven kunnen dankzij een sterke brandingcampagne een groei meemaken in hun cliënteel en dus hun omzet.
Branding betekent dus het vestigen of bevestigen van uw bedrijfsidentiteit bij uw doelgroep. Interessant is het dan dat bij Vazquez branding nog veel meer kan betekenen. Uw doelgroep door middel van branding via de juiste wegen effectief bereiken is de kern, maar dankzij het onderzoek in de strategiefase kunnen er ook geheel nieuwe doelgroepen worden ontdekt en gelijk meegenomen worden in de marketing.

Laat u uw branding verzorgen door Vazquez, dan kunt u een campagne verwachten die meer is dan alleen reclame. Op maat gemaakt met uw wensen voorop. Bereik uw doelgroep of beter gezegd doelgroepen en laat uw bedrijf groeien.