De maand maart ligt weer achter ons. De maand kent dan ook weer de nodige ontwikkelingen op het gebied van SEO. Ben jij benieuwd wat de meest prominente ontwikkelingen waren op het gebied van SEO? Wij zetten de meest belangrijke voor jou op een rijtje. 

Nieuwe filtermogelijkheid in Google Search Console

Google heeft een nieuwe filtermogelijkheid toegevoegd aan Google Search Console. Namelijk die van regular expression (regex). Tot dit moment was het mogelijk om een gedane zoekopdracht op drie manieren te filteren:

  1. Zoekopdrachten met een bepaald zoekwoord
  2. Zoekopdrachten zonder een bepaald zoekwoord
  3. Exacte zoekopdrachten

De nieuwe filtermogelijkheid geeft de mogelijkheid tot betere filtermogelijkheden.

Google geeft zelf het volgende voorbeeld: stel je bedrijf heet ‘cats and dogs’ maar wordt online ook wel is ‘cats & dogs’ of ‘c&d’ genoemd. Je kunt dan de nieuwe regex functie gebruiken om al deze combinaties in één keer af te vangen zoals te zien is op bovenstaande afbeelding. Heel handig om de splitsing tussen branded en non-branded zoekverkeer te zien.

Verbeterde optie om data te vergelijken in Search Console

Het was altijd al mogelijk om data te vergelijken in Google Search Console. Voor deze update was de vergelijking niet zichtbaar als er meer dan 1 statistiek was geselecteerd. Door deze update is het mogelijk om meerdere statistieken aan te vinken en deze in één oogopslag met elkaar te vergelijken.

Ook is het mogelijk om de nieuwe regex functie in te zetten bij het vergelijken van data.

Google: Verdeel YMYL & Non-YMYL content tussen twee verschillende websites

Wanneer een website zowel content bevat voor YMYL-onderwerpen als voor non-YMYL onderwerpen dan is dit beter om te splitsen in verschillende websites volgens Google. Het is ‘veiliger’ om de content te spitsen als je niet kunt voldoen aan een specifieke E-A-T. Wanneer je een mix van beide type content op een website hebt kan het voor Google moeilijk zijn om een website goed te ranken. Bij YMYL-onderwerpen is een hogere mate van Google E-A-T nodig.

Benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van SEO of wat SEO kan bijdragen aan jouw bedrijfsdoelstellingen? Neem dan contact op met ons!
Stuur een mailtje naar info@vazquez.nl of bel ons op 085 4016510 en vraag naar onze marketingexperts.

Meer weten over Vazquez