Bij de ontwikkeling van je website of applicatie is gebruiksgemak nummer één. We leven in een tijd waarin een slecht ontworpen gebruiksonvriendelijke website of applicatie simpelweg geen optie meer is. Mensen haken dan af. Een helder ontwerp en logische inrichting zijn essentieel voor je klant.

De bedoeling van UI en UX-Design is om mensen verliefd te laten worden op je merk. Klanten hebben keuze te over, dus waarom kiezen voor jou? Verleiden doe je met uiterlijk, persoonlijkheid en een gemakkelijke betrouwbare omgang. Als UI en UX-Designer is het belangrijk je doelgroep en haar wensen goed te kennen alvorens ze te verleiden.

UI-Design: een onweerstaanbare website

UI staat voor User Interface: de grafische lay-out van een website of app. UI weergeeft de identiteit van je merk en bepaalt de aantrekkelijkheid van je toepassing.

Bij UI kun je denken aan de buttons waarop gebruikers klikken, de tekst die ze lezen, afbeeldingen die ze zien, tekst-invoervelden en andere items waarmee de gebruiker interactie heeft. Maar ook wat er gebeurt bij een interactie: wat gebeurt er als een klant op een knop klikt? Hoe zijn de overgangen, animaties en andere interacties? UI bepaalt het uiterlijk én de maniertjes van een website, zodat de doelgroep verliefd wordt op het merk.

UI-ontwerpers zijn grafisch ontwerpers. Zij beslissen hoe de website of applicatie eruitziet. Kleurschema’s, knopvormen, breedte van lijnen en lettertypes worden vastgelegd door de UI-ontwerper. Het visuele ontwerp van de gebruikersinterface ontstaat bij UI.

UX-Design: van aantrekkingskracht naar liefde

“UX” staat voor User Experience: de ervaring die een gebruiker heeft bij bijvoorbeeld een website, wordt bepaald door de interactie. Een soepele, gebruiksvriendelijke, betrouwbare ervaring: als we het in relaties met mensen zoeken, zoeken we het ook in onze relaties met merken. Het draait om gevoel: een natuurlijke flow met aangename verrassingen is leuk, onvoorspelbaarheid en verwarring irriteren.

UX-Designers ontfermen zich dus over de ervaring van gebruikers. Waar UI heeft bepaald hoe de gebruikersinterface eruitziet, hebben UX-Designers de leiding over de werking van de gebruikersinterface. Zij brengen structuur en functionaliteit. Alles staat waar het moet staan en is eenvoudig en voorspelbaar te bereiken voor de klant.

Een goede gebruikersinterface (UI) en gebruikerservaring (UX) vormen het totaalplaatje voor een onweerstaanbaar aantrekkelijke website: eentje waarbij je verliefd wordt op de looks, en van gaat houden door de plezierige omgang.

Wij bij Vazquez …

Blijven ons continu ontwikkelen in het spel der verleiding, daarom zijn UI én UX voor ons onmisbaar in het proces van ontwerp naar ontwikkeling van een website of app. Benieuwd hoe wij jouw doelgroep zouden verleiden? Kom op de koffie in ons stadion!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Meer weten over Vazquez