Je gaat naar Google Analytics en analyseert je website. Je bezoekersaantallen zijn stabiel, je conversie loopt echter drastisch achter. Je komt tot de conclusie dat jouw dienstverlening en/of product vooral gezien wordt door buitenlandse bezoekers.

Kies je marketingstrategie

Eerst kies je de juiste marketingstrategie en stel je jezelf de volgende twee vragen. Waar ligt mijn focus en waar wil ik heen met mijn business? Deze vragen MOET je jezelf stellen om in de toekomst niet voor mogelijke verassingen komen te staan.
De wereld draait en verandert elke minuut. Als je business aanslaat in een ander land wil je daar natuurlijk op voorbereid zijn. Uiteindelijk zal je hele uitstraling vertaald moeten worden om te kunnen communiceren in het buitenland (er vanuit gaande dat daar je doelgroep ligt). Een goede voorbereiding is het halve werk!

WPML leidt tot internationaal succes!

De wereld ligt aan je voeten. Je hebt tenslotte een website waarbij je de hele wereld kunt bereiken. WordPress biedt de mogelijkheid om je website uit te breiden met “WPML” (WordPress multi language). Met deze plugin wordt je WordPress website “multi language proof”. Het gemak hiervan is dat je alles onder één CMS-systeem hebt waardoor het onderhoud ervan flink wat tijd scheelt. De techniek is nog niet zover dat alles automatisch kan worden vertaald. Dit zal (gelukkig) grotendeels nog altijd maatwerk blijven omdat het vaak ook vaktaal betreft waarover gesproken wordt.

Het kiezen van het juiste vertaalbureau

Je hebt de nodige voorbereidingen getroffen. Nu is het belangrijk om de boel te laten vertalen. Er zijn momenteel tig aanbieders binnen de markt die je hiervan kunnen voorzien. Maar wat is nou een vertaalbureau wat ook daadwerkelijk bij je past? Let erop dat ze strenge controle-eisen stellen en dat ze affiniteit hebben met jouw branche! Ook is het handig dat ze native vertalers hebben om de kwaliteit te waarborgen. Wanneer ze je dit kunnen bieden weet je dat je goed zit.

Het internet is het internet niet als het niet ook mogelijk is om snel een vertaling op te vragen. Dit kan al doormiddel van het online uploaden van de tekst, vervolgens wordt het vertaald en binnen een zeer korte periode heb jij je vertaling klaar staan. Deze kan je vervolgens implementeren binnen WPML.

Nieuwsgierig naar wat voor jou de mogelijkheden zijn? Vertaal dit dan maar eens “La cerveza siempre está fría y el café es siempre caliente en Vázquez!” en wij zien je graag!

Meer weten over Vazquez