Accelerated Mobile Pages, ook wel als AMP afgekort, is een uitwerking van Google met als doel om de ervaringen van gebruikers hun zoekgedrag op Google te verbeteren.

Wat is of doet AMP?

AMP is een open-source initiatief van Google met als functie het zoekgedrag van mobiele gebruikers te optimaliseren. Simpel gezegd zorgt AMP ervoor dat pagina’s simpeler worden ingeladen op het scherm van de gebruiker om zo de snelheid van de persoon in kwestie haar zoeksnelheid te versnellen. Doordat AMP geïmplementeerd is op de website, zorgt het ervoor dat de kans groter is dat de gebruiker die jouw artikel bekijkt, langer op de website blijft.

Hoe werkt AMP?

Wat AMP voornamelijk doet is gebruik maken van een CDN (Content Delivery Network). Hiermee zal de gebruiker niet merken dat tijdens het surfen de gegevens die ze opvragen rechtstreeks van de oorspronkelijke server afkomen, of van een replica-server. Dit proces speelt zich af op de achtergrond in de CDN. Wat AMP ook doet is het optimaliseren van de codes en daarnaast ook gebruik maken van caching.

Dit alles zorgt ervoor dat wanneer jij gebruik maakt van AMP, en je website laadt erg snel in, je een positieve verandering kunt zien in jouw conversieratio en het zal een kleine boost geven aan je ranking in Google’s resultaten.

Voor wie is AMP geschikt?

Wat je je eerst moet afvragen is of je een responsive website hebt. Als je dit niet hebt, is het niet handig om tijd en geld te investeren om AMP te implementeren in je website. Daarnaast is het kijken waarom jij AMP in je website zou willen hebben. Websites die AMP gebruiken zullen moeilijker advertenties laten zien op de pagina waardoor de advertentie-inkomsten ook een stuk lager zullen zijn. Daarnaast wordt AMP voornamelijk ook gebruikt voor blogs en nieuwswebsites. Als jouw website geen nieuws of blog weergeeft, is het niet noodzakelijk om AMP te gaan gebruiken.

Meer weten over AMP?

Vazquez heeft ondertussen al een hoop ervaring met websites die gebruik maken van AMP. Wil je ook graag AMP zien op jouw website? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op en dan helpen wij jou daarmee!

Meer weten over Vazquez