Onze updates met betrekking tot de veranderingen in het speelveld van Social Media (advertising) in de afgelopen maand. Welke spelwijzigingen zijn er en welke tactische moves verwachten we verder? Wij houden je op de hoogte, zodat je mooi interessant kunt doen bij je collega’s en de social guru uit kunt hangen. Want met onze voorzet hoef je de bal alleen nog maar in te koppen!

Mediteren met Snap Minis

Snapchat lanceert meditatie-tool van Headspace. Dit is de eerste tool van de Snap minis. Dit zijn micro-versies van bestaande apps, geïntegreerd in Snapchat. Voordeel hiervan is dat de gebruiker niet allerlei apps hoeft te downloaden, maar de mini’s zich bevinden in Snapchat zelf. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om de doelgroep van Snapchat te bereiken. 

Hoe het werkt
De gebruiker kan in de chatfunctie met een vriend(in) klikken op het raket-icoontje, hiermee kun je de meditatiefunctie van Headspace starten. Er zijn verschillende soorten meditaties die gekoppeld zijn aan een tijdsduur. Het idee erachter is dat je nieuwe dingen probeert en het toegankelijk is voor de gebruikers en diens vrienden. Snapchat wil hiermee namelijk extra aandacht schenken aan mentale gezondheid. Hiermee onderscheidt Snapchat zich ook weer t.o.v. andere social media. 

Shoppen op Instagram

Instagram start een wereldwijde test van het ‘Shop’-tabblad, waarmee gebruikers met slechts één tik kunnen winkelen bij merken via een nieuw tabblad in de navigatiebalk van de app. Hier kunnen gebruikers producten filteren op categorie, net zoals ze dat kunnen via de bestaande winkelervaring binnen Instagram explore.

Instagram is sinds juli begonnen met een gelimiteerde, maar wereldwijde roll-out van deze nieuwe functie. De volledige roll-out voor alle gebruikers zal later dit jaar plaatsvinden.

Het grootste verschil ten opzichte van nu is dat het ‘Hart’-tabblad vervangen zal worden door een ‘Shop’-tabblad.

Pinterest stijgt significant in populariteit

Vrijdag 31 juli publiceerde Pinterest de cijfers van het tweede kwartaal in 2020. T.o.v. vorig jaar is er een stijging van 38,7% maandelijkse gebruikers. Pinterest telt nu zo’n 416 miljoen maandelijkse gebruikers wereldwijd. 

Tijdens de pandemie bezochten veel mensen Pinterest om inspiratie op te doen om thuis te koken, werken of sporten, moestuintjes te maken en kinderen bezig te houden. Deze trends had Pinterest in een eerder stadium al opgemerkt.

Snapchat lanceert nieuwe campagne gericht op de zakelijke markt

Begin augustus heeft Snapchat een nieuwe campagne gestart. Deze campagne moet laten zien hoe groot het potentieel is voor bedrijven om te adverteren op Snapchat.

De focus van de campagne is het uitlichten van de zogeheten ‘Snapchat generatie’, die op hun eigen manier communiceert. In plaats van een appje te sturen, worden er snaps gestuurd. Dit is een goede mogelijkheid voor bedrijven om daarop in te spelen.

Marketing-manager van Depop Charlotte Swead zegt het volgende hierover: “Het gaat niet langer om betrokkenheid, het gaat eigenlijk om interactie.” Door middel van deze interactie liggen er mogelijkheden voor de zakelijke markt op Snapchat.

Klik hier voor succesverhalen over adverteerders in samenwerking met Snapchat.

TikTok lanceert ‘creator fonds’ om contentmakers te belonen

Na vele positieve berichten over het ‘creator fonds’ heeft TikTok besloten niet 200 miljoen in het fonds te stoppen, maar 2 miljard over een looptijd van drie jaar. Daarvan is 1 miljard gereserveerd voor Amerika en 1 miljard voor de rest van de wereld. Voor de Britten en geselecteerde Europese landen zal er een budget van 300 miljoen zijn over diezelfde drie jaar. 

TikTok is met het ‘creator fonds’ gekomen naar aanleiding van alle perikelen rondom TikTok, eventuele uitsluiting in Amerika en dat Instagram enkele prominente TikTok creators benaderd heeft. Instagram is ook met een soortgelijke functie gekomen: Instagram Reals is onlangs gelanceerd.

Binnen enkele weken wordt bekend gemaakt hoe gebruikers zich hiervoor kunnen aanmelden en aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het fonds.

Meer informatie?

Benieuwd naar advertentiemogelijkheden en andere interessante ontwikkelingen op het gebied van social media? Neem contact met ons op!

Meer weten over Vazquez