Logo laten ontwerpen

Veel sectoren kennen een moordende concurrentie. Het is voor een onderneming van belang om direct een positieve eerste indruk achter te laten op uw mogelijke klanten, want met talloze concurrenten zorgt een slechte eerste indruk er al snel voor dat men naar de concurrentie toegaat. Daarom is de vormgeving van het logo en daaropvolgend de huisstijl ook zo belangrijk. U kunt dan nog zulke mooie producten of diensten aanbieden, als uw logo en huisstijl onprofessioneel zijn of een verkeerde indruk geven hebt u er nog niets aan. U loopt dan kan dat uw potentiële klanten daardoor zonder uw teksten te lezen direct afhaken. Daarom is het laten ontwerpen van een logo ook een stap waar u goed over na moet denken. Waar moet een logo aan voldoen en hoe vindt u het bedrijf waar u het logo kan laten ontwerpen dat bij uw onderneming past?

Een logo laten ontwerpen: welke zaken zijn van belang?

Wanneer u een reclamebureau kiest om uw logo te laten ontwerpen, is het allereerst van belang dat u het gevoel hebt dat deze studio u begrijpt. Om een goed logo te ontwerpen, moet de studio begrijpen wie u bent, wat de sector is waar u zich in bevindt en welke zaken uw doelgroep aanspreken. Een winkel met luxe meubelen heeft andere vormgevingskeuzes nodig dan een IT-bedrijf dat software maakt. Om in het oog te springen moet uw logo iets uitdragen over wie u bent als onderneming en waar u voor staat. Tevens moet het logo aansprekend zijn voor uw potentiële klanten. Het logo moet passen binnen de branche waarin u zich begeeft, maar moet tegelijkertijd ook onderscheidend en uniek zijn; aan een duizend-in-een-dozijn logo dat teveel lijkt op uw concurrentie hebt u niet veel.

Wat ook belangrijk is bij een logo is dat het praktisch is in gebruik. Minder professionele studio’s en hobbyisten maken soms drukke, weelderige logo’s met allerlei kleurverlopen. Wanneer je zo’n logo klein afdrukt wordt het een rommeltje. Een dergelijk logo staat vaak ook niet mooi als het bijvoorbeeld zwart-wit in een krantenadvertentie komt te staan. Vaak is een wat eenvoudiger logo beter en drukt dat juist kracht, duidelijkheid en herkenbaarheid uit. Een goede studio houdt, als u naar hen toe komt om een logo te laten ontwerpen, ook rekening met de bredere inzetbaarheid van de kleuren en de typografie van het logo. Zijn de kleuren en de lettertypen geschikt om te gebruiken in een volledige huisstijl en op een bedrijfswebsite?

Ook als u al een logo hebt laten ontwerpen, maar dit al enige jaren geleden is gebeurd, kan het zijn dat het verstandig is om het logo te restylen. Ook in logo’s zie je bepaalde modetrends en als een logo te lang hetzelfde blijft, kan het als achterhaald gezien worden. Om een voorbeeld te noemen: strakke, ‘platgeslagen’ logo’s zonder allerlei 3D-effecten zijn tegenwoordig helemaal in, en vele multinationalbedrijven hebben hun logo daarom aangepast om mee te doen aan deze trend. Ook hier komt weer terug dat zo’n plat logo breder toepasbaar is, als het bijvoorbeeld zwart-wit wordt afgedrukt, of juist op grote billboards. Een goed ontwerpbureau zal voor u een logo ontwikkelen dat u langere tijd kunt gebruiken.

Een logo laten ontwerpen door Maarten Vazquez Creatiestudio geeft u een logo dat bij u past

Maarten Vazquez Creatiestudio uit Enschede is een reclamebureau met vele jaren ervaring in het ontwerpen van logo’s, complete huisstijlen en bedrijfswebsites. Al de punten die wij noemden, en nog veel meer, komen samen in de logo’s die wij ontwerpen. Wanneer u voor ons kiest om uw logo te laten ontwerpen, gaan wij met u om de tafel zitten om erachter te komen wie u bent als onderneming, waar u voor staat en wat uw doelgroep is. Uw logo wordt vervolgens daarop afgestemd. Maarten Vazquez Creatiestudio kan voor u een logo maken dat een sterke eerste indruk geeft, doordat het in één oogopslag iets vertelt over uw bedrijf en aansluit op de verwachtingen en interesses van uw potentiële klanten. Uw logo zal tegelijkertijd uniek en onderscheidend zijn, wat u een voordeel geeft boven uw concurrenten. U wordt nauwgezet betrokken bij elke fase van het ontwikkelproces, om te kunnen garanderen dat het uiteindelijke logo uw verwachtingen zal overtreffen. Onze logo’s kunnen langere tijd mee, doordat ze eigentijds zijn, maar niet meelopen met elke kort houdbare modegril. Tevens geven wij de logo’s die wij ontwerpen op zo’n manier vorm dat ze in elke situatie bruikbaar zijn en dat op basis van het logo een complete huisstijl en een bedrijfswebsite kunnen worden ontwikkeld.

Wilt u meer weten over het laten ontwerpen van een logo en de overige dienstverlening van Maarten Vazquez Creatiestudio? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan bieden wij u een vrijblijvend gesprek aan. Tevens kunt u op onze website een kijkje nemen in ons portfolio om onze unieke logo’s en huisstijlen met eigen ogen te zien. Een logo laten ontwerpen door Maarten Vazquez Creatiestudio zorgt ervoor dat u een positieve eerste indruk achter zal laten op uw doelgroep. Wij zorgen ervoor dat u gezien wordt en positief in het oog springt, de rest is aan u!

Contact opnemen

Ik wil thuis spelenIk wil uit spelen

Wij maken reclame meetbaar

Benieuwd hoe wij dit doen? Vul dan onderstaand formulier in.

Je mag ons natuurlijk ook zelf bellen en of mailen.

085 401 65 10 (Enschede)
020 261 13 17 (Amsterdam)

info@vazquez.nl

Onderweg naar...

Webdesign