Het Nederlandse Spyker, een producent van exotische sportwagens, is onlangs bezig geweest met het vernieuwen van de website van het bedrijf. Spyker zet met deze ontzettend strakke en moderne web omgeving een relatief koude site neer die toch aangenaam oogt. Wanneer u binnenkomt op het nieuwe domein,www.spykercars.com, wordt u meteen aangenaam verrast door het nieuwe concept model. De Spyker B6 Venator staat prachtig centraal in een minimalistisch design.

Speciaal voor tablet gebruikers

Het design van de website is vormgegeven voor tablet gebruikers, aangezien deze een steeds grotere groep van de websurfers vertegenwoordigt. Omdat mensen met een tablet op de bank anders interacteren met een website is er ook meer ruimte voor inhoud gemaakt. De geschiedenis van Spyker staat centraal in een totaal nieuw onderdeel van de website. Dat Spyker vroeger de eerste echte gouden koets voor koningin Wilhelmina gemaakt heeft staat prominent vooraan. De intelligent mee scrollende achtergrond draagt bij aan een vermakelijke leeservaring.

Het ruim ogende en kolossale bovenste gedeelte van de website voegt een aantal onderdelen, die traditioneel gezien gescheiden zijn, samen. Door de kleur gradiënt van de foto naar boven en onderen uit te rekken, valt het menu en de koptekst wat meer weg in de achtergrond. Dit bewerkstelligt overigens ook voor dat de B6 Venator zo hard mogelijk uit het design springt met het zwoele bordeaux rode lijf van de wagen.

Totaal nieuwe identiteit

Hand in hand met het ontwerpen van de website is art director Daniel Sytsma druk bezig geweest met het omvormen van de complete visuele identiteit van het bedrijf.

Sytsma: ” Om zo’n exclusief automerk online de uitstraling te geven die het verdient, hebben we de stijlregels opnieuw gedefinieerd. De prachtige fotografie krijgt alle ruimte, aangevuld met heldere typografie en een interface met oog voor detail.”

Ook de samenwerkingsverbanden met andere merken worden nu prominent weergegeven op de website onder het kopje ‘Brands’. Hier kunt u bekijken welke producten Spyker in samenwerking met andere wereldmerken heeft gecreëerd.

Deze website is een prachtig voorbeeld van een correct uitgevoerd ontwerp proces. Er is duidelijk nagedacht over elke stap die gezet is tijdens het ontwikkelen van het webdesign voor de nieuwe website. Vazquez is ook in staat om uw bedrijf een totaal nieuwe corporate identity te geven. Vooruitstrevendheid, creativiteit, herkenning en gerichtheid op de doelgroep staan centraal tijdens het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl of het opzetten van een nieuw webdesign.

Bereik ons om meer te bereiken!

Meer weten over Vazquez