Het Nederlandse Layar is het eerste bedrijf wat een ‘augmented reality’ applicatie heeft ontwikkeld voor de smartphone. Deze applicatie is geheel ontwikkeld in onze eigen lage landen. De applicatie is momenteel voor zowel Android-telefoons als iPhones te verkrijgen via de Google Play Store en de App Store. Deze magische applicatie geeft een extra dimensie aan geprinte media door bijvoorbeeld een afbeelding of folder te scannen kan Layar er extra inhoud op projecteren.

Wat is Layar precies?

De applicatie maakt gebruik van de camera van je telefoon en brengt wat de camera ziet in beeld. Vervolgens maakt de applicatie een scan van wat in beeld wordt gebracht en kijkt of er Layar informatie voor beschikbaar is. Wanneer de gescande inhoud een Layar koppeling heeft dan wordt dit er als een soort digitale laag overheen gezet. Op deze manier vult Layar de werkelijkheid aan met toegevoegde digitale informatie door steeds lagen over de fysieke wereld heen te leggen.

De mogelijkheden van toegevoegde digitale informatie zijn eindeloos. Stel je voor dat je op zoek bent naar een brievenbus, restaurant of wat anders in een vreemde stad. Op dit moment kun je Layar openen en rustig door de lens in het rond kijken, alle toegevoegde digitale informatie zal dan over de camera weergegeven worden. Augmented Reality is daarmee een verrijking aan de werkelijkheid en een verrijking voor zowel klanten als organisatie. Een persoon kan door het scannen van een folder of logo direct worden doorverwezen naar een mobiele website en op deze manier erg gemakkelijk toegang krijgen tot de informatie die je beschikbaar stelt.

Ten slotte kan de gehele Layar omgeving worden aangepast via de Layar Creator. Aan de hand van eigen afbeeldingen is de hele ervaring vorm te geven. Voor 45$ per campagne is er een mogelijkheid om één campagne te voorzien van een aantal voordelen. Nadat er is betaald blijft de campagne een jaar actief, i.p.v. 60 dagen bij gratis, en zijn er extra mogelijkheden voor het vormgeven van de omgeving.

Meer weten over Vazquez